واشنگتن فری بیکن نوشت: از زمان روی کار آمدن جو بایدن رئیس جمهور آمریکا و کاهش سختگیریها در خصوص اجرای تحریم ها علیه تهران، حکومت ایران بهطور غیرقانونی ۳۸ میلیارد دلار نفت به چین فروخته است. تجارت با حزب کمونیست چین، جمهوری اسلامی را در حالی که با بزرگترین اعتراضات سراسری در سال های اخیر دست و پنجه نرم میکند، سرپا نگه داشته است.
شرکتهای چینی که قراردادهای بلندمدت برای خرید گاز طبیعی مایع (ال ان جی) با آمریکا امضا کرده اند، گاز اضافی را به اروپا فروخته و سودهای هنگفتی از این فروش به جیب می زنند.
قیمت نفت امروز (دوشنبه، ۲۱ شهریورماه) با توجه به چشمانداز محدودیتهای ناشی از اوجگیری دوباره ویروس کرونا در چین و انتظار بالقوه برای افزایش نرخ بهره در ایالات متحده آمریکا و اروپا بار دیگر کاهش یافت.
چین با هزینه ۳۵ میلیارد دلار برای خرید نفت خام، فرآوردههای نفتی، گاز و زغال سنگ روسیه در مقایسه با حدود ۲۰ میلیارد دلار در سال میلادی گذشته، وابستگی به مسکو برای تامین انرژی را از زمان آغاز جنگ در اوکراین، عمیقتر کرده است.
پالایشگاههای چین در ژوئیه که پالایشگاههای دولتی متعدد با تعطیلیهای غیرمنتظره روبرو شدند و پالایشگاههای خصوصی تولیدشان را کمتر کردند، ۸.۸ درصد نفت کمتری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته پالایش کردند.
یک کارشناس ارشد حوزه انرژی گفت: برخی تصور میکنند جذب سرمایه خارجی به معنای بدهی است در حالی که اگر جذب سرمایه خارجی بدهی است امروز قدرتهای بزرگ اقتصادی دنیا مثل چین و امریکا باید بزرگترین بدهکاران دنیا باشند.
طبق آمار رویترز، صادرات نفت ایران و ونزوئلا به چین با 50.5 درصد افزایش، بیشترین رشد را ثبت کرده و صادرات نفت آمریکا با 45.7 درصد کاهش، بیشترین افت را داشته است.
چین پس از سالها جذب سرمایههای خارجی اکنون به دلیل سیاستهای اتخاذ شده علیه شرکتهای فناوری، با خطر کاهش منابع مالی و سرمایه گذاری خارجی مواجه شده است.
تولید نفت ایران در سال گذشته میلادی با وجود ادامه تحریمها ۵۴۰ هزار بشکه در روز افزایش پیدا کرد و به ۳ میلیون و ۱۷۰ هزار بشکه در روز رسید که معادل ۴.۱ درصد از نفت تولیدی جهان است و ۱۶ درصد نسبت به سال قبل از آن افزایش داشته است.